Tarihçe

1975-1976 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yay-Kur Örgün Yüksek Öğretim Dairesi Başkanlığına bağlı olarak Makine Bölümü ile eğitime başladı.

1981-1982 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlandı, Motor ve Turizm programları açıldı.

1982-1983 öğretim yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlandı.

1984-1985 öğretim yılında İşletmecilik, Muhasebe, Kooperatifçilik, Orta Kademe Yöneticilik programları açıldı.

1992-1993 öğretim yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlandı.

1997-1998 öğretim yılında Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği programı açıldı.

1998-1999 öğretim yılında Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği ile Otomotiv programlarının ikinci öğretimi de açıldı.

1999-2000 öğretim yılında İşletmecilik, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Turizm ve Otel İşletmeciliği programları ikinci öğretimi açıldı.

2002-2003 öğretim yılında 4702 sayılı Sınavsız Geçiş Yasası ile birlikte Elektrik, Endüstriyel Elektronik, Grafik, Makine, Mobilya ve Dekorasyon, Tekstil Programlarının ikinci öğretim olarak açıldı.

YÖK'ün 27 Nisan 2009 tarih ve 1916 sayılı yazısıyla İktisadi ve İdari Programlar Bölümü ile Teknik Programlar Bölümü bünyesinde yer alan programlar bölümlere dönüştürüldü.

2015-2016 öğretim yılında Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümü açıldı.

17.05.2018 tarihli YÖK toplantısında Bolu Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Teknik Programların yeni kurulan Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na aktarılması uygun görüldü.

Şuan 4 bölüm altında 7 farklı program ile eğitim-öğretim devam etmektedir.

Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü;

Bankacılık ve Sigortacılık (Normal Öğretim)

Bankacılık ve Sigortacılık (İkinci Öğretim)

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü;

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Normal Öğretim)

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İkinci Öğretim)

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü;

Turizm ve Otel İşletmeciliği (Normal Öğretim)

Turizm ve Otel İşletmeciliği (İkinci Öğretim)

Yönetim ve Organizasyon Bölümü;

İşletme Yönetimi (Normal Öğretim)

İnsan Kaynakları Yönetimi (Normal Öğretim)

Kooperatifçilik (Normal Öğretim)

Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Normal Öğretim)