Hakkında

MUHASEBE ve VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI

BMYO-Muhasebe Bölümü, ilk olarak 1984-1985 döneminde Gazi Üniversitesine bağlı olarak faaliyetine başlamıştır.

1992-1993 döneminde Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı, Bolu Meslek Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Programlar Bölümüne bağlı olarak devam etmiş ve  1999-2000 döneminde Bilgisayarlı Muhasebe Programları adı ile Normal Öğretim ve İkinci Öğretim olarak eğitim ve öğretimini sürdürmüştür.

2010-2011 döneminde Muhasebe ve Vergi Programları olarak, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünden ayrılmıştır.

Halen Muhasebe ve Vergi Bölümüne bağlı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı adı altında Normal ve İkinci Öğretim olmak üzere iki program eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Eğitim Dili: Türkçe

Eğitim Süresi: Meslek eğitim süresi 2 yıl olup; öğrencilerimiz 2 yılın sonunda 120 AKTS kredisi ile mezun olacaklardır. Eğitim süresince öğrencilere verilen zorunlu ve seçmeli derslerin yanı sıra, öğrenciler 30 iş günü süreli endüstriye dayalı eğitimi (staj) başarı ile tamamlamaları gereklidir.

Laboratuvar İmkânı: Bolu Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrencilerimizin bilgisayar ve ilgili bilgisayar destekli derslerin işlenebilmesi için 3 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

Mezun Olunca Kazanılan Derece: Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve mezun olabilmeleri için öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az DD notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir.

Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenciler “Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans derecesi” almaya hak kazanırlar.

Akademik Personel Sayısı:

 

2 Öğretim Görevlisi