Amacı:
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bolu Meslek Yüksekokulunun bölümlerinden biridir. Bölüm Abant İzzet Baysal Üniversitesinin şehir merkezindeki kampüsünde yer almaktadır. Şehir kampüsü dış mekânları ve binasıyla geniş bir alana sahiptir. Bölümümüzün misyonu turizm endüstrisinde çağın ve sektörün değişimine uygun, donanımlı ve yaptığı işi sevebilecek, verimli çalışabilecek nitelikli ara elemanlar yetiştirebilmektir. Bu misyon doğrultusunda kaynaklarının tamamını optimum şekilde kullanmaya çalışmaktadır. Bölümün vizyonu ise öğrencilerimizin turizm sektörünün her alanında yaygın bir biçimde çalışmalarını sağlayarak, ülkenin turizmdeki kalkınmasında etkin olabilmektir.
Programa Öğrenci Kayıt Kabul Şartları:
TYT Puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir Programımıza giren öğrencilerimiz ÖSYM puanları ile yerleşmektedirler. 2019 taban puanlarına göre programımızın gündüz öğretimine 206,461 puan ile yerleşilmiştir. Programımızda gece öğretimi de bulunmaktadır. Bu puanlar her yıl ÖSYM tarafından yeniden belirlenmektedir. Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası geçerliliği olan SAT, ACT gibi sınav sonuçları ya da orta öğretim mezuniyet notlarına göre kabul edilmektedirler.
Eğitim Dili: Türkçe
Eğitim Süresi:
Meslek eğitim süresi 2 yıl olup; programdan mezun olabilmek için öğrencilerimizin 2 yılın sonunda zorunlu ve seçmeli derslerden toplam 120 AKTS' yi geçer not ile tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca staj şartını da (staj komisyonu tarafından asgari kriterleri belirlenen) bir turizm işletmesinde 30 iş günü çalışarak tamamlamaları gerekmektedir. Programımızda bir dersten başarılı sayılabilmek için vize ve final koşullarını yerine getirerek, iki uygulamanın ortalaması olarak 55 puanı almış olmak gerekmektedir.
Laboratuvar İmkânı: Bolu MYO 70 Mbph hızla Gölköy kampüsü üzerinde ULAKBİM metro ethernet ile internet hizmeti almaktadır. 1 adet internet bağlı bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin öğrenci epostaları ile mobil cihazları ile internete erişebilmeleri için, Edurom internet yayını yapılmaktadır. Ayrıca uygulama maksatlı olarak 1 adet “servis ve mutfak atölyesi” bulunmaktadır.
Mezun Olunca Kazanılan Derece: Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
İstihdam Olanakları: Bu programdan mezun olanlar turizm endüstrisinde yer alan bütün işletmelerde ara eleman ve orta kademe yöneticisi olarak çalışabilmektedirler. Yiyecek – içecek işletmelerinde, konaklama işletmelerinde, seyahat işletmelerinde ve ulaşım işletmelerinde iş olanakları bulunmaktadır.
Projeleri: Bağlantıda bulunduğu kamu ve özel kurum paydaşları ile projeler yapılmaya çalışılmaktadır.
Etkinlikler: Programımızda turizm sektöründe bulunan kamu ve özel kuruluşlar ile beraber söyleşiler ve konferanslar düzenlenmektedir. Ayrıca teknik geziler aracılığı ile öğrencilerimizin eğitim – öğretim faaliyetlerine destek verilmektedir.
Akademik Personel Sayısı:
Öğr. Gör: Dr. 2 Adet