MUHASEBE MESLEĞİNDE KARİYER PLANLAMASI

MUHASEBE MESLEĞİNDE KARİYER PLANLAMASI

20 Mayıs 2022

Bolu Meslek Yüksek Okulu olarak düzenlemiş olduğumuz ''Muhasebe Mesleğinde Kariyer Planlaması'' etkinliğimiz Muhasebe alanımızın önemli isimlerinden olan Prof. Dr. Nalan AKDOĞAN Hocamızın katılımı ile üniversitemiz kongre merkezi yeşil salonda gerçekleştirildi. Yüksek Okul Müdürümüz Prof. Dr. Rahmi Yücel'in açılış konuşması ile başlayan programımızda Müdürümüz Prof. Dr. Nalan AKDOĞAN hocamız ile olan hatıralarından bahsederek gençlerimize önemli tavsiyelerde bulundu. Müdürümüz konuşmalarında öğrencilerimize bu gibi etkinlikleri takip etmeleri ve kendilerini geliştirerek hayata hazırlanmalarını, karşılarına çıkacak fırsatları iyi değerlendirmelerini tavsiye etti. Müdürümüz daha sonra ise davetimizi kırmayarak programa katılan Prof. Dr. Nalan AKDOĞAN Hocamıza teşekkür ederek kürsüden ayrıldı. Müdürümüzün yapmış olduğu açılış konuşmasından sonra ise Muhasebe ve Vergi Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Hayreddin ÖZDEN hocamız Sayın Akdoğan hocanın kısaca öz geçmişinden bahsederek, öğrencilerimizin canlı bir kariyer örneği olarak hocayı dikkatle dinlemeleri gerektiğini ifade etti. Programımız Öğrencilerimizin ileriye dönük kariyer planlamasına ışık tutacağına inandığımız söyleşi ile devam etti, hocamız tarafından birbirinden kıymetli tavsiyeler verilerek öğrencilerimize yol gösterildi. Prof. Dr. Nalan AKDOĞAN hem kendi hayatından hem de tecrübelerinden yola çıkarak öğrencilerimize şu tavsiyelerde bulundu. Geleceğin mesleği olan ve hiçbir zaman iş problemi yaşanmayacak olan Muhasebe alanında eğitim alan tüm öğrencilerimizin kendilerini geliştirerek alana katkı sağlamalarını, gerek kamu gerekse özel alanlarda çok fazla iş imkanları olduğu bunun için de öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri gerektiği, Kamu Gözetimi Kurumu (KGK), Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK), Bağımsız Denetçilik, Bankacılık sektörü, Borsada İşlem gören Firmalar vb. gibi alanları takip etmeleri ve DGS sınavlarına hazırlanarak lisans tamamlamalarını tavsiye etti. Etkinliğimiz Okul müdürümüzün kıymetli hocamıza hediye ve Teşekkür Belgesi takdimi ile sona erdi. Bizleri kırmayarak kıymetli vakitlerini ayıran ve öğrencilerimize rol model olacak olan Prof. Dr. Nalan AKDOĞAN Hocamıza, Etkinliğimize katılan BAİBÜ BMYO Müdürü Prof. Dr. Rahmi YÜCEL hocamıza, İ.İ.B.F. İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat ÖZCAN'a, Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. İbrahim KARAGÖZ'e Okulumuz Akademisyenlerinden Öğr. Gör. Hayreddin ÖZDEN, Öğr. Gör.Dr. Hülya ER Öğr. El. Nuriye ÇELİK ve hepsi birbirinden değerli olan öğrencilerimize teşekkür ederiz.