SIK SORULAN SORULAR

12 Ağustos 2020

1. Ders kayıtlarını nereden yapacağım?

Ders kayıtlarımız oidb.ibu.edu.tr adresinde yayınlanan Akademik takvimde belirtilen tarihte bys.ibu.edu.tr Web sayfası üzerinden yapılmaktadır.

2. Derslere ait aldığım sınav notları nerede ilan edilmektedir?

Sınav notları bys.ibu.edu.tr üzerinden ilan edilmektedir.

3. Okuldan resmi evrak almak veya okula resmi evrak göndermek istiyorum, ne yapmam gerekiyor?

Okuldan talep edilen her türlü resmi evraklar için müracaatlar sadece ıslak imzalı dilekçeler ile kabul edilmektedir. Web sayfamızın iletişim kısmında okulun adresi mevcut olup ıslak imzalı dilekçelerinizi kargo ile okula gönderebilirsiniz.

4. Staj yapmak istiyorum ne yapmam gerekiyor?

Stajlar okulumuz yönetim kurulu kararı ile belirli dönemlerde açılmaktadır. Stajlara ait tüm bilgilendirmeler bu Web sayfamız üzerinden yapılmaktadır. Staj dönemlerini kaçırmamak için haftada bir kez Web sayfamızı ziyaret ederek DUYURULAR kısmına bakmanızı öneririz.

5. Sınav tarihleri nereden yayınlanır?

Sınav tarihlerine şuanda üzerinde bulunduğunuz bu Web sayfasından DUYURULAR kısmında ilan edilmektedir.

6. İBUZEM nedir?

İBUZEM uzaktan eğitim ile ders verme platformudur. Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, Yabancı Dil ve Türk Dili dersleri bu platform üzerinden yürütülmektedir. Corona pandemisi nedeni ile 2019-2020 Bahar dönemi dersleri ibuzem.ibu.edu.tr adresi üzerinden gerçekleşti. Pandeminin devam etmesi durumunda derslerin aynı platform üzerinden yürütülmesine devam edilecektir.

7. Çıkış işlemleri için Bolu'ya gelemiyorum, ne yapmam gerekir?

Sadece Noter tasdikli çıkış almaya yetkili bir yakınınız sizin adınıza çıkış işlemlerini yapabilir. Onun dışında çıkış işlemleri yapılamaz.

8. Adresim ve/veya telefon numaram değişti. Ne yapmam gerekiyor?

Adresiniz ve/veya telefon numaranız değiştiğinde bys.ibu.edu.tr üzerinden değiştirmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde eski adresinize yapılan tebligatlar yasal kabul edilir.

9. Kaydımı dondurmak istiyorum ne yapmam gerekiyor?

Belgelendirmek kaydı ile Askerlik, hastalık, maddi imkansızlık ve yurt dışında öğrenim görmek amacıyla en çok 2 dönem kayıt dondurulabilirsiniz. Müracaatlar şahsen yapılacaktır.

10. Başka bir üniversiteden ders almış ve başarılı olmuştum. Muafiyet yapabilir miyim?

Son 5 akademik yıl içerisinde alınması koşulu ile muafiyet sağlanır. Bu işlem için ilk kayıt döneminde birinci hafta aldığınız derslerin içeriği ve onaylı transkript ile evrak kayıt ofisine müracaat edilmesi gerekmektedir.