Bolu Meslek Yüksekokulu 1975-1976 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yay-Kur Örgün Yüksek Öğretim Dairesi Başkanlığına bağlı olarak açılmış olup, Makine Bölümü ile eğitime başlamıştır.

Okulumuz 1981-1982 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlanarak, Motor ve Turizm programları açılmıştır.

1982-1983 yılında ise Gazi Üniversitesi’ne bağlanmış, 1984-1985 öğretim yılında İşletmecilik, Muhasebe, Kooperatifçilik,  Orta Kademe Yöneticilik programları açılmıştır.

1992-1993 eğitim öğretim yılında ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 1997-1998 öğretim yılında Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği programı açılmıştır.

1998-1999 öğretim yılında Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği ile Otomotiv programlarının ikinci öğretimi de öğretime başlamıştır.

1999-2000 öğretim yılında İşletmecilik, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Turizm ve Otel İşletmeciliği programları ikinci öğretimi açılmıştır.

2002-2003 öğretim yılında 4702 sayılı Sınavsız Geçiş Yasası ile birlikte Elektrik, Endüstriyel Elektronik, Grafik, Makine, Mobilya ve Dekorasyon, Tekstil Programlarının yalnızca ikinci öğretimi açılmıştır.

YÖK'ün 27 Nisan 2009 tarih ve 1916 sayılı yazısıyla İktisadi ve İdari Programlar Bölümü ile Teknik Programlar Bölümü bünyesinde yer alan programlar bölümlere dönüştürülmüştür.

17.05.2018 tarihli YÖK toplantısında Bolu Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Teknik Programların yeni kurulan Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna aktarılması uygun görülmüştür.

Şuan, okulumuzda 4 bölüm altında 5 farklı program ile eğitim-öğretim devam etmektedir.

Muhasebe ve Vergi bölümünün normal öğretimi,

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümünün normal öğretimi,

Yönetim ve Organizasyon bölümünün normal öğretimi,

Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün hem normal hem de ikinci öğretimi mevcuttur.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Bolu Meslek Yüksekokulu © 2018 Sayfa Başı